Labužnické tipy pro váš čaj o páté

caj-o-pate

  1. Zvolte útulné pohodlné prostředí, raději okolo nižšího stolku než u vysokého jídelního stolu.
  2. Použijte pokud možno třípatrový stojánek na zákusky. Spodní patro nechť patří delikátním tenoučkým sendvičům, v nichž tak dokonale vyniknou vaše lákavé náplně.
  3. Čerstvá salátová „postýlka“ dodá sendvičům potřebnou vlhkost a udrží je vláčné.
  4. Střední patro zaplňte těmi nejjemnějšími a nejlahodnějšími koláčky, jaké umíte nebo seženete.
  5. Svým hostům k nim dopřejte luxus bohatě našlehané smetany doplněné slaďoučkými zavařeninami. Upozorňujeme, že jahodová je absolutní nutnost!
  6. V nejvyšším patře nechte kralovat špičkové zákusky a dortíky. Bavte se tím, jak pokoušejí dietní předsevzetí vašich nejoddanějších přátel.
  7. Nezapomeňte zahřát konvici, než v ní přelijete čaj.
  8. Použijte zásadně sypaný čaj a nechte jej louhovat právě tak dlouho, aby jeho šálek byl prostě perfektní. Směsi AHMAD TEA London Earl Grey nebo English Afternoon jsou pro tento účel přímo stvořené.
  9. K tomuto čajovému obřadu použijte svůj nejlepší porcelán. A mějte na paměti, že kvalitnímu porcelánu sluší stejně „kvalitní“ konverzace.
  10. V žádném případě nezapomeňte na cukr a citron. K čaji se báječně hodí. Plátek citronu dokonale podtrhne citrusovou notu naší směsi Earl Grey. Věřte, bude to vynikající!