Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Vánoční čajové cukroví pro mlsné jazýčky

Vanilkové rohlíčky, vosí hnízda, perníčky, kokosové kuličky... Který druh vánočního cukroví je váš nejzamilovanější? My jsme si oblíbili tradiční linecké. Zkuste letos náš recept se špetkou černého čaje. Uvidíte, že vaše chuťové pohárky zaplesají nad zajímavou změnou.
 

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Doba přípravy: 45 minut + 1 hodina na uležení těsta
 

Ingredience

220 g
hladké mouky
150 g
změklého másla
70 g
moučkového cukru
1 sáček
vanilkového cukru
10 g
podrcených čajových lístků nebo 5 čajových sáčků Ahmad Tea Earl Grey
2
žloutky
špetka
citronové kůry
džem

Čaj dle potřeby podrťte, aby neobsahoval větší kousky. Poté smíchejte mouku s cukrem a změklým máslem. Zamíchejte žloutky, citronovou kůru a přidejte čaj. Vše pořádně propracujte do kompaktního těsta, které necháte alespoň hodinu odležet v lednici.

 

Následně těsto rozválejte na tloušťku přibližně 3 milimetry a pomocí tvořítek nebo vlastní fantazie vykrájejte tvary. Počet tvarů by měl být sudý. Pečte na 180 °C přibližně po dobu 15 minut, dokud těsto nezíská lehce nazlátlou barvu. Vychladlé cukroví následně vždy po dvou kusech přilepte k sobě džemem. 

 

Černý čaj v receptu můžete také nahradit práškovým matcha tea, který propůjčí cukroví svěží zelenou barvu. Takové cukroví je však potřeba zhruba do dvou týdnů zkonzumovat. Pečivo se zeleným čajem by totiž mohou později zhořknout.

Vyzkoušeli jste náš recept?

Sdílejte s námi výsledek na sociálních sítích!
 

Sdílet recept

Štítky receptu

Koupit ingredience

Mohlo by vás zajímat