Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Rozzařte vaší pleť maskou ze zeleného čaje!

Tvářičky jak broskvičky, kdo by si to nepřál! Hodně často ale zapomínáme, že o pokožku je třeba se starat po celý rok. Zimní měsíce bývají nejkritičtější. Všichni známe drobné signály o pomoc, které nám naše tělo právě v tomto ročním období vysílá. Vítr, chlad a nedostatek vitamínů dokáží obličej a ruce pěkně potrápit. V několika krocích vám prozradíme, jak tvářičky rozzářit a při tom nerozesmutnit peněženku.

foto alt

Zázračná příroda

Dnešní doba nabízí tak obrovskou škálu kosmetických produktů, že opravdu každý má možnost si vybrat ten nejvhodnější. Ovšem někdy trvá celou věčnost, než ty pravé objevíme.

Vlivem životního prostředí víc a víc lidí trpí alergiemi a přecitlivělostí na určité složky a stává se z toho téměř boj – takový pokus omyl. Někdy nás totiž dokáže nemile překvapit chemické složení.

Proto mezi poslední trendy ve světě krásy patří čerstvá kosmetika, veganské výrobky (šetrné k přírodě a bez živočišných složek) a RAW produkty. Za hlavní cíl RAW se pokládá co nejšetrnější úprava a zpracování přírodních ingrediencí, kvůli zachování živin.

S láskou a úsměvy vzpomínáme na naše babičky a jejích domácí recepty na krásu. Věděly, jak žít v souladu s přírodou a čerpat z jejího bohatství. Při tom neutrácely téměř ani korunu navíc. Nevěříte? Bude vám stačit několik ingrediencí, které najdete téměř v každé domácnosti.

 

Ingredience:
Zelený čaj sypaný nebo v sáčku – 3 lžíce
Žloutky – 2 ks
Ovesné vločky – rozdrobené, malé množství 
Mořská sůl nebo cukr krystal
Voda

 


Zelený čaj – tato zázračná ingredience nepřestává udivovat svými téměř magickými účinky. Již odjakživa se lístky čajovníku nejen používaly k přípravě lahodného nápoje, ale i věrně sloužily medicíně a kosmetologii. Díky obsaženým polyfenolům, které mají antioxidační a protizánětlivé účinky, zabraňuje vzniku pupínků i    začervenání pokožky a zpomaluje proces stárnutí.

Ovesné vločky – nejen zdravá snídaně, ale i vitamínová bomba pro pokožku! Pokožku omladí, zregenerují, vyčistí póry a předejdou vzniku černých teček. Dokonale hydratují. Díky svému složení normalizují  hladinu pH a zabrání nejrůznějším zánětům.

Žloutky – o vejcích je všeobecně známo, že obsahuji celou škálu vitamínů, které není ani třeba vyjmenovávat. Jsou zdrojem bílkovin a minerálních látek. Najdeme v nich hořčík, železo, jód a další látky důležité pro lidské tělo a to nejen ve výživě. 

Sůl a cukr – přírodní peeling, navíc sůl obsahuje minerální látky.

 

Postup:

Nasypejte čaj a sůl (nebo cukr) do středně velké misky. Přidejte žloutky a trochu vody pokojové teploty. Hmotu za pomocí lžíce prošlehejte a postupně přidávejte vločky, než docílíte požadované hustoty. 

 

Aplikace

Odličte se a opláchněte obličej teplou vodou. Napomůže to pootevření pórů. Jemnými krouživými pohyby nanášejte masku. Vynechte zónu kolem očí a úst a nechte působit 15 minut. Masku odstaňte vlažnou vodou. Na závěr použijte špetku vašeho oblíbeného krému. 

 

Starejte se o svoji plet‘ po celý rok a ona se vám odvděčí krásou a zdravím!


 

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat