Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Jak na posílení imunity? Zkusme to s čajovým rituálem

Známe to asi každý – zůstat dnes fit je občas stejně náročné jako důležité. Pojďme se tedy společně podívat, co nás může posílit. Na povzbuzení naší obranyschopnosti totiž nikdy není pozdě, obzvlášť  když na nás útočí sezonní nachlazení, rýma, a navíc žijeme v uspěchané době. To vše jsou faktory, které na náš organismus a fyzickou a duševní pohodu mají nesporný vliv.

foto alt

Pár kroků, které mohou posílit naši imunitu

Ideální je dostatek pohybu – ať už jde o víkendové procházky, nebo běhání či jiné sportovní aktivity, někdy postačí zařadit třeba drobnost, jakou je chození do schodů místo ježdění výtahem. Letošním „hitem“, který je prověřený staletou zkušeností, je jistě i otužování – dobré je jít na to pomalu, postupně a ideálně se zkušeným instruktorem. Dalším základním kamenem je také vyvážený, a hlavně pravidelný jídelníček, jíst bychom měli bez stresu a  s chutí a stejně tak bychom neměli podceňovat pitný režim, ve kterém by neměly chybět ani bylinné čajové směsi. A proto jsme vyvinuli skvělé funkční čaje z řady Natural Benefits.

 

Bylinný čaj na posilování imunity

Představujeme vám lahodný čaj, který pomáhá budovat silnější imunitu a dodává našemu organismu tolik potřebný vitamín C – takový je právě funkční čaj Ahmad Tea IMMUNESvěží a zdravá bylinná infuze s příchutí citronu, kopřivy a lékořice, do které je snadné se zamilovat na první doušek.

Ahmad Tea IMMUNE patří do nové funkční řady bylinných čajů, která byla navržena na podporu vyváženého a zdravého životního stylu. Kromě vynikající chuti nám přinášejí i další funkční složky minerálů a vitamínů, které nám pomáhají udržet organismus ve formě. Zároveň se nemusíme stresovat a můžeme si vše užít tak, jak máme nejraději – ve formě lahodného čaje, kterým si můžeme zpestřit den, kdykoli je zrovna volná chvilka. Tento pomocník se zkrátka stane oblíbeným společníkem našich každodenních rituálů - je skvělý k snídani, při dopoledním či odpoledním snacku a vhod přijde i večer, při chvilce odpočinku u  oblíbené knížky nebo při sledování oblíbeného seriálu.  

 

Dokonale vyvážená směs

Co najdete v Ahmad Tea IMMUNE a jak jednotlivé složky působí na organismus?
Základ této bylinné směsi tvoří voňatka citronová neboli lemongrass (citronová tráva), která je skvělá nejen díky své typické svěží chuti, ale dokáže působit blahodárně na nervovou soustavu nebo při chřipkách, usnadňuje trávení a zvyšuje schopnost koncentrace. Může tak být báječným ranním společníkem, který váš organismus díky své svěžesti příjemně nabudí.

Kopřiva je skvělý pomocník, který se v bylinkářství využívá při léčbě akné, vyrážek či bronchitidy. Zázvorový kořen a kořen kurkumy pak směsi dodává typickou výraznou chuť, kurkuma je navíc protizánětlivá a funguje jako antioxidant – a to se hodí, že? A aby směs byla kompletní, obsahuje také vitamíin C, který je důležitým pomocníkem pro celkové zdraví našeho organismu – podporuje vstřebávání železa a pozitivně ovlivňuje imunitní systém. 

Celkově tak jde o vyváženou bylinnou směs, která potěší kdekoli a kdykoli – je svěží s dotekem exotiky a bude se hodit k jakémukoli dennímu rituálu.
Stačí jen zalít sáček vroucí vodou, nechat 5 minut louhovat a je to! Malý rituál, který dokáže při pravidelném pití velké věci. Podpořme jím naši imunitu kdykoli a kdekoli.

 

Tak si připijme na zdraví!


 

 

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat