Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Svěží pleť je základ – tipy na dokonalé osvěžení s kapkou čaje

Léto se nezadržitelně blíží a to je jistě skvělé zpráva. Vždyť komu se letošní sáhodlouhá zima a velmi aprílové jaro už nepřejedly? Na léto je prostě radost se těšit a ještě lepší je si ho užívat. Pojďme se společně podívat na pár domácích beauty tipů, které vám nejen letošní léto zpříjemní. Protože i vaše pokožka si zaslouží dovolenou a kapku pořádného osvěžení plného antioxidantů!
 

foto alt

V hlavní roli zelený čaj

Pokud vás po období lockdownů, nepřetržitého nošení roušek a respirátorů trápí tzv. maskné – tedy akné vzniklé právě v oblasti úst a nosu pod respirátorem, vězte, že v tom nejste sami. Z akné z masek se bohužel stal celospolečenský fenomén.

První Ahmad Tea tip je tedy určený pro pleť, kterou trápí akné (a nemusí to být jen maskné), dokáže skvěle osvěžit a pleť očistit.

O co jde? O domácí osvěžující pleťovou vodu, kterou si snadno připravíte ze sypaného zeleného čaje – ten má totiž báječné antibakteriální účinky, dokáže stahovat póry a zabraňuje šíření pupínků.

 

Jak na to?

Zalijte horkou vodou (lepší bude destilovaná) dvě vrchovaté lžíce sypaného zeleného čaje a nechte louhovat, dokud voda nevychladne. Takto připravený „pleťový čaj“ přeceďte a přidejte kapku vitaminu E (ale není to nutné). Ideální je uchovávat vodu v ledničce, nejlépe pak v lahvičce s rozprašovačem, což oceníte právě v létě, kdy takováto voda může posloužit nejen k čištění pleti v rámci ranní nebo večerní rutiny, ale také jako instantní osvěžení! 

 

Oční okolí svěží jako ranní rosa!

Zelený čaj je známý pro své antioxidační vlastnosti, které se podílejí na tom, že je báječný jako pomocník v boji proti předčasnému stárnutí pleti. Správně zapracovaný zelený čaj umí také pleť tonifikovat, prokrvit a podpořit cirkulaci krve a uklidnit otoky. Proto se také rozšířila technika použitých čajových sáčků na oteklé oči.

A my vám teď ukážeme letošní hit, který ocení všichni, kdo právě s kruhy a otoky kolem očí bojují – představte si veškeré benefity zeleného čaje v jedné malé ledové kostce!

 

Jak na to?

Připravte si do velkého hrnku nebo konvičky silný zelený čaj – použijte 1–2 sáčky kvalitního zeleného čaje Ahmad Tea, zalijte vroucí destilovanou vodou a počkejte, až čaj vychladne.

Čaj pokojové teploty následně opatrně přelijte do tvořítka na led (ideální jsou měkká silikonová tvořítka). Dejte zamrazit – a voilà, budete mít připravený dokonalý přípravek na ranní a večerní rutinu.

 

Ta správná technika!

Ledové kostky zeleného čaje je třeba používat opatrně – ať už ráno, nebo večer, vyndejte jednu kostku a zabalte do čistého látkového kapesníčku, aby vám tající led nekapal. A pak už jen opatrně, velmi jemně přejíždějte kostkou po celém obličeji – nahoru a dolů, netlačte a kolem očí postupujte obzvlášť opatrně.

Tento rituál můžete zařadit jak do běžné rutiny, tak jako extra krok, kdykoli cítíte, že vaše pleť potřebuje extra osvěžení.

 

Jak je vidět, zelený čaj ocení i vaše pleť, a to nejen zevnitř, ale i zvenku!

Tak si s příchodem léta nezapomeňte udělat zásobu zelených čajů Ahmad.


 

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat