Produkty

Příprava čaje

Správný recept na přípravu čaje obsahuje kromě nezbytných ingrediencí čaje a vody též trochu péče a špetku pozornosti.
Uvidíte, že výsledkem pak bude opravdu lahodný chuť ový zážitek.

Ohřívání vody

Používejte vždy čerstvou vodu. Již jednou převařená voda je deoxidovaná a čaj z ní nebude dobrý. Vodě prospěje též přefiltrování, kterým se odstraní chlór a další příměsi negativně ovlivňující výslednou chuť. Vodu ohřejte vždy na teplotu vhodnou pro vámi zvolený druh čaje.

Výběr směsi

Z pestré palety čajů Ahamd Tea London si ten svůj oblíbený pro každou denní dobu či zvláštní příležitost zaručeně vyberete. Robustní černé směsi jsou například typickým doprovodem britského odpoledního čaje. Máte-li chuť spíše na něco lehčího, doporučujeme některý ze široké nabídky našich čajů zelených či ovocných a bylinkových. Co se týká množství směsi, použijte 1 lžičku na osobu plus 1 na konvici navíc.

Teplota vody a doba louhování

Zárukou úspěchu je, že jakmile voda dosáhne vhodné teploty, měly by se připravené čajové lístky v sítku či sáčku ihned zalít. Zkontrolujte si raději na obalu dobu louhování. U jednotlivých směsí se může lišit. Při tomto důležitém procesu zakryjte konvici víkem, aby teplota vody příliš rychle neklesala. Jakmile vám síla nálevu vyhovuje, sítko nebo sáček odstraňte a nálev jemně zamíchejte.

 

Sáčkový čaj
 
Typ čaje Teplota Doba louhování
Černé čaje 100 °C 3–5 min
Zelené čaje 90–100 °C 3–5 min
Dekofeinované čaje 100 °C 3–5 min
Ovocem ochucené černé čaje 100 °C 3–5 min
Ovocné a bylinné čaje 100 °C 5 min

 

 

Sypaný čaj
 
Typ čaje Teplota Doba louhování
Černé čaje 100 °C 5–7 min
Zelené čaje 90–100 °C 3–5 min