Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Ledové osvěžení

Hřejivé sluníčko roztáhlo paže a horké dny zaklepaly na dveře. Přišlo léto – období roku kdy trávíme nejvíc času venku. Ať už v lese, nebo v městském parku, věnujeme se relaxu, sportu a čerpáme vitamín D.Nesmíme ale zapomínat na to, že i v teplejším období roku je nutné i nadále pečovat o své zdraví a řádně dodržovat pitný režim.

Kupované limonády sice skvěle osvěží, ale dokážou dost nepříjemně překvapit velkým obsahem cukru a éček. Pokud zrovna patříte mezi milovníky ochucených studených nápojů, rozhodně vám udělá radost jejich zdravější alternativa.

foto alt

Regály obchodů a bedýnky farmářů září barvami sezónního ovoce, stačí si jen vybrat na co mate chuť! Ovoce v kombinaci s oblíbeným čajem osvěží, nabudí a úžasně hydratuje celý organismus. Je zcela na vás, po kterém druhu čaje sáhnete. Černý nebo zelený, obě varianty jsou skvělou volbou! Pochutnáte si a navíc tělo dostane po-řádnou dávku vitamínů. 

 

Lesní krásky – maliny a borůvky dochucené mátou

Toto barevné spojení ingrediencí potěší nejen vaše oko, ale i výborně chutná!  Borůvky jsou ceněné pro svůj vysoký obsah antioxidačních látek v čele s vitamínem C. V malinách najdeme cenné minerální látky jako fosfor a železo.

Ovoce smíchejte dle libovolné proporce a přidejte studený čaj. K doslazení doporučujeme med. Máta dodá ledovému čaji svěží nádech.

 

 

Sladce kořeněné – šťavnatá broskev a špetka zázvoru

Překvapuje vás tato kombinace? Rozhodně si zaslouží pozornost! Navíc se broskve skládají z vyváženého množství provitaminu a (betakarotenu), vitaminů skupiny B, vitaminu C a E, draslíku, hořčíku a vlákniny. Naprostá vitamínová bomba!

Zázvor posílí imunitní systém. Plátky broskve a zázvoru zalijte studeným čajem a doslaďte oblíbeným sirupem dle chuti. 

 

 

Neodolatelný polibek léta – jahody a voňavá bazalka

Úžasné sezonní ovoce které je velmi oblíbené u zahrádkářů. Navíc jsou tak sladké, že nebude potřebovat žádný cukr. Pokud ale zahrádku nemáte, čerstvé jahody určitě ulovíte na farmářských trzích.

K přípravě nápoje stačí hrstka ovoce. Polovinu rozmačkejte a následně zalijte studeným čajem. Dozdobte lístky bazalky a na plátky nakrájeným zbytkem jahod. Naprosto neodolatelné!

 

Který z našich nápojů jste se rozhodli vyzkoušet vy?

Dejte nám vědět, jak vám chutnalo! 
 

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat