Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy
120 minut

Čajové vdolky se želé z Darjeelingu a vanilky

Ahmad Tea je v České republice již 30 let a při této příležitosti jsme si připravili něco speciálního. Náš ambasador a cukrářský mistr pan Josef Maršálek pro Vás připravil jedinečný recept na Čajové vdolky se želé z Darjeelingu a vanilky, které promění každý čaj o páté v dokonalý gurmánský zážitek. Pojďte si tyto dokonalé vdolky připravit s námi.

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Budete potřebovat:

 

Želé z Darjeelingu:

200 g cukru krupice

20 ml citronové šťávy

220 ml vody

8 g sypaného čaje Darjeeling 

4 g pektinu

½ vanilkového lusku

 

Vdolky: 

500 g hladké mouky

50 g třtinového cukru

110 g másla

150 ml mléka

150 ml podmáslí

30 g prášku do pečiva

1 g soli

 

POSTUP:

Čaj zalijeme vařící vodou a necháme vylouhovat. Poté dobře scedíme a vymačkáme. Namočený čaj odložíme stranou, použijeme ho později. Pektin rozmícháme s 10 g cukru a vmícháme do chladnoucího čaje. Přidáme rozříznutý vanilkový lusk. Za stálého míchání tuto směs přivedeme k varu, přidáme zbylý cukr a vaříme na 104 °C. Na závěr přidáme citronovou šťávu a krátce povaříme. Želé nalijeme do skleniček, uzavřeme a necháme zcela vychladnout.

Na vdolky smícháme v míse všechny sypké ingredience, přidáme vymačkaný čaj, kousky studeného másla a vytvoříme drobenku. Poté přidáme tekuté ingredience, hněteme asi 1 minutu, dokud se všechny krásně nespojí a nevytvoří pevné těsto. To zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout. Poté ho na pomoučené ploše vyválíme na sílu asi 2 cm a vykrajovátkem o průměru 56 cm vykrojíme kolečka. Odkládáme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 170 °C asi 2025 minut do zlatova. Servírujeme ještě vlažné s velmi měkkým máslem a vychladlým želé. Recept je na 20 ks vdolků

 

Dobrou chuť!

Sdílet recept

Štítky receptu

Mohlo by vás zajímat