Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy
90 minut

Kořeněné sušenky s ceylonským krémem

Ahmad Tea je v České republice již 30 let a při této příležitosti jsme si připravili něco speciálního. Náš ambasador a cukrářský mistr pan Josef Maršálek pro Vás připravil recept na Kořeněné sušenky s ceylonským krémem, které potěší chuťové smysly i těm nejmlsnějším jazýčkům. Pojďte si tyto jedinečné sušenky připravit s námi!

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Budete potřebovat:

 

Těsto:

180 g hladké mouky

20 g kukuřičného škrobu

75 g cukru moučka

70 g másla

1 vejce M

2 g kardamomu

2 g čaje Ceylon

1 g skořice 

1 g soli

 

Čajová ganache

160 ml smetany ke šlehání (125 g)

7 g čaje Ceylon

200 g bílé čokolády kolem 40 %

25 g másla

 

Na dokončení:

5 g zlaté metalické barvy 

25 ml čistého alkoholu 

 

POSTUP:

Cukr a čaj smícháme a rozemneme, přidáme koření a sůl. Tuto směs nasypeme do mísy, přidáme mouku, kukuřičný škrob a studené máslo a vypracujeme drobenku. Úplně nakonec rychle a krátce zapracujeme vejce. Těsto dáme do lednice asi na 30 minut dobře přikryté odpočinout.

Na ganache smícháme smetanu s čajem a za stálého míchání zahřejeme až k bodu varu, krátce povaříme. Přikryjeme fólií a necháme alespoň 15 minut vylouhovat a poté scedíme a tekutinu dobře vymačkáme. Měli bychom získat asi 125 g čajové smetany. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ochucenou smetanu a vymícháme metličkou dohladka. Na závěr zamícháme změklé máslo. Na hladinu připravené náplně přiložíme kuchyňskou fólii a necháme v pokojové teplotě zhoustnout.

Odpočinuté těsto vyválíme na sílu asi 2–3 mm, vykrojíme požadované tvary a na plechu s papírem na pečení při 160 °C upečeme do světle zlata. Sušenky necháme vychladnout a poté je slepujeme k sobě cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou a připravenou náplní. Na závěr povrch potřeme pomocí štětce zlatou barvou rozmíchanou v alkoholu. Recept je na 20 ks sušenek.

 

Dobrou chuť! 

Sdílet recept

Štítky receptu

Mohlo by vás zajímat