Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Uvařte si perfektní šálek čaje

Květen je čas lásky. Vychutnejte si jaro v rozpuku nejlépe se svou drahou polovičkou po boku a šálkem oblíbeného čaje v ruce. Sepsali jsme pro vás jednoduchý návod na správnou přípravu čaje podle druhu, abyste si mohli užít maximální chuťový zážitek z každého loku. Pusťme se do toho.

foto alt

1. Není voda jako voda

Člověk by si myslel, že voda není žádná věda. Jenže ono je to zrovna naopak. Trik je v čerstvé vodě. Na převařenou můžeme raději rovnou zapomenout. Var totiž vodu zbavuje kyslíku a nápoj je pak chuťově mdlý.

Jeden malý tip: pokud máte možnost, vařte vodu, která je zároveň přefiltrovaná. Je totiž zbavená chloru a dalších přísad, které ovlivňují  výslednou chuť. 

 

2. Který je váš oblíbený?

Radit vám ve výběru druhu jistě příliš nemusíme. Každý máme svého čajového oblíbence.

Zelený čaj je skvělý na povzbuzení organismu po ránu.

Černé čaje a jejich ochucené varianty jsou naopak častým společníkem odpoledních čajových rituálů.

Ovocné čaje milují nejčastěji děti a bylinné nálevy jsou zase skvělým pomocníkem, který posiluje náš organismus uvnitř i navenek.

Zažijte jarní romanci s naším jemným jasmínovým čajem s chutí zeleného čaje nebo vyzkoušejte lahodný sypaný cejlonský čaj s vůní exotických dálek, který vás lehce pošimrá na patře.

 

3. Každý druh si žádá své

Pro dosažení požadované teploty vody je ideální použít konvici přímo s vlastním integrovaným teploměrem. Jakmile vodu uvaříte, měli byste čajové lístky okamžitě zalít a nechat louhovat podle druhu čaje i způsobu jeho zpracování.

Směsi s celými či většími kusy čajových lístků se budou zpravidla louhovat déle než například sáčkové čaje s jemnějšími částečkami. Doporučený způsob přípravy většinou naleznete přímo na balení čaje.

 

4. Občas to chce zchladit

Májové počasí nás pomalu připravuje na horké letní dny. Osvěžovací trénink vám rozhodně usnadní naše ledové čaje, které stačí zalít pouze studenou vodou a nechat 5 minut louhovat.

Ledové čaje Ahmad Tea neobsahují cukr ani umělá sladidla, a vám tak stačí už jen přidat led, dochutit ovocem nebo dosladit dle chuti a váš nápoj je připraven.


Už víte, se kterým čajem si užijete příjemný jarní románek? Podělte se s námi o svého oblíbence.
 

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat