Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Trochu jiné čajové rituály

Postavit vodu, zalít čaj a následně si jej dopřát třeba s dobrou snídaní. Ano, takto většina
z nás čaj vnímá. Věděli jste ale, že jej pak můžete využít i jako pomocníka v oblasti krásy? Přinášíme pár tipů, po kterých už použité čajové sáčky jen tak do koše neodhodíte.

foto alt

Černý čaj jako pomocník po (nejen) probdělé noci

Máte za sebou náročnou noc nebo jste po mnoha hodinách konečně vypnuli notebook a oči bolí? Dopřejte jim oddych, za který vám oční okolí poděkuje. Chladné a stále vlhké sáčky černého čaje dopřejí vašim očím potřebný relax bez jakéhokoliv použití kapek a mastiček.

Všestranný heřmánek

Heřmánek je znám pro své zklidňující účinky a používá se v mnoha hojivých mastích. Najdete ho i v dětské kosmetice a nechybí ani v čajových směsích pro lepší spánek. Pokud jste milovníky právě této rostliny, určitě sáček po vylouhování do koše nevyhazujte. Už jen maska ze syrového obsahu sáčku zklidní citlivou či sluncem podrážděnou pleť. Je také ideálním pomocníkem při bodnutí hmyzem, kdy stačí chladný sáček s čajem přiložit na postižené místo.

Čajový peeling

Je doporučeno občas tělu dopřát peeling, který kůži prokrví a zbaví odumřelých buněk,
a odměnou vám bude hladká pokožka. Využijte k přípravě peelingu černý, zelený nebo heřmánkový čaj, který můžete pro lepší efekt smíchat s kokosovým olejem. Kokosový olej doporučujeme v tomto případě předem zchladit a nechat zatuhnout. Následně k pár lžičkám přidejte vybraný čaj a zázrak je na světě. Tento peeling je vhodný i na obličej, kde díky lehkým krouživým pohybům vyčistíte póry, které jsou denně zanášeny spoustou nečistot
z okolního prostředí i používáním kosmetických přípravků. Tento rituál doporučujeme provádět jednou týdně a aplikovat vždy na vyčištěnou pokožku.

Vlasy

Čaj a na hlavu? No jasně! Odměnou vám bude regenerovaná vlasová pokožka, která kvůli velkému množství tepelných úprav a nekvalitních šamponů trpí, a následně i lesklá kštice, jakou známe z reklamních spotů. Co k tomu potřebujete? Stačí odvar z pár čajových sáčků
a následné vmasírování přímo ke kořínkům. Pokud vlastníte lahvičku rozprašovače, zbytek odvaru si uložte pro další použití. V tomto případě přidejte i pár lístků máty a vlasy v průběhu dne stříkejte právě tímto připraveným zázrakem.

Navíc můžete odvar použít i jako kondicionér. Na světlé vlasy doporučujeme heřmánek, na tmavé zase odvar z černého čaje. V tomto případě jde o bezoplachovou péči, kterou zvládnete po umytí šamponem.

Vylouhujte i sebe

Čaj není blahodárným elixírem jen pro duši, ale i pro tělo. Nahraďte sůl do koupele právě čajovým odvarem. Je totiž bohatý na antioxidanty a koupel v něm vaši pokožku zregeneruje. Pro tyto koupele jsou ideální zelené čaje, které mají zázračné účinky. Dokážou uvolnit mysl, potlačit stres, popřípadě i zmírnit únavu.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat