Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Prodloužené víkendy v Čechách

Léto je konečně tady a krásné počasí nás láká na cesty. Co když ale zrovna není možné utrhnout se z práce nebo z různých důvodů opustit domov na delší dobu? Pak je třeba nezapomenout, že krásná místa k odpočinku máme coby kamenem dohodil a k jejich návštěvě stačí prodloužený víkend. 

foto alt

Lázeňské potěšení

Únik z pracovního kolotoče si často žádá skutečný odpočinek a kde jinde ho najít, než v lázních. Věnovat se zde můžete nejen péči o tělo, ale také o duši. Po procedurách doporučujeme šálek čaje a knihu, případně relaxaci v přírodě.

A kam vyrazit? Milovníky kultury a lázeňské atmosféry jistě nadchnou Mariánské lázně, kde si po lázeňských ošetřeních mohou zajít na koncert vážné hudby, či se jen tak projít slavnou promenádou.

Pro ty, kterým se nejlépe relaxuje v klidu a tichu přírody, jsou ideální horské lázně v Karlově studánce. 

 

Vodácký víkend

Pokud vymýšlíte, co s prodlouženým víkendem, vyrazit “na vodu” by rozhodně mělo stát za úvahu. Není náhodou, že Češi jsou národ vodáků. Nasednout do raftu či kánoe, zanořit pádlo do vody a za jízdy se kochat se okolní přírodou, je zcela nezaměnitelný zážitek.

A není přitom nijak komplikovaný – na všech vodáky oblíbených řekách fungují půjčovny lodí, do kterých stačí předem zavolat, nahlásit počet lodí či vodáků a můžete vyrazit.

S sebou ještě stan, spacák a karimatku, případně vyhledat kempy, které mají k dispozici chatky.

A na kterou vyrazit? Zkusit můžete například Vltavu. Užijete si její přírodní krásy – Vltava protéká Českým Krumlovem, jedním z nejkrásnějších českých měst, jehož návštěvu byste rozhodně neměli vynechat.

 

Zážitková ubytování

Máte chuť prožít něco, co se vymyká všem standardům? Máme pár tipů.

Prodloužený víkend v zážitkových ubytováních, ať už se jedná o tematická místa nebo místa ku spaní neobvyklá (například koruna stromů), vám jistě zůstane vrytý do paměti ještě dlouho.

Příklad za všechny představuje ubytování v glamour kempu se středověkou tematikou. Ano, myslíme to vážně, něco takového skutečně existuje. Najdete jej u Kutné Hory a kromě středověké tématiky si můžete odpočinout, zajít do kulinářské restaurace nebo relaxovat v kamenné lázni.

Stejně tak se můžete zabydlet ve westernovém městečku nebo pohádkové vesnici. 

 

Vinařský požitek

Vinice rozkládající se od obzoru ku obzoru, romantické západy slunce a milá společnost. Takhle vypadá prodloužený víkend ve vinařských oblastech Moravy. Ubytovat se můžete v penzionu, nebo přímo v jednom z kouzelných sklípků, kde si domluvíte košt s vinaři. Díky jejich pověstné pohostinnosti si na chvíli budete připadat jako doma.

A kam? Výlet si udělejte třeba do jedné z obcí vinařské oblasti Velkopavlovická – rozhodně neprohloupíte. 

 

Něco pro úplně každého

A na závěr tip na oblast, kde se zabaví úplně každý. Jižní Čechy, tolik milované pro své malebné vesničky vystavěné ve slohu selského baroka, historická města i krásnou přírodu. Během prodlouženého víkendu stihnete uspokojit jakéhokoliv cestovatele.

Ti, kteří rádi trochu pohybu, mohou sbalit jízdní kola – jižní Čechy jsou protkané upravenými cyklostezkami, vedoucími přes kouzelnou přírodu. ,

Milovníci historie a architektury nesmějí minout zámek Hluboká – dechberoucí historickou památku necelých 15km od Českých Budějovic.

Na své si přijdou také rybáři – jižní Čechy jsou plné oblíbených rybářských revírů. A na večer do kempu, penzionu, pronajaté chaloupky či wellness hotelu – tenhle výběr už necháme na vás.

 

Vyrazíte v létě na prodloužený víkend? A kam to bude?
 

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat