Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Jak vyhrát boj s únavou?

Čím bojujete proti únavě? Máte nějaké rituály, které vám pomáhají zůstat ve fyzické i psychické kondici a podporují vaši energii? Máme pro vás pár tipů, jak na to, a také vám chceme představit bylinnou směs, která vám pomůže s udržením dobré hladiny energie.

foto alt

Mít přirozený dostatek energie se někdy může zdát nad naše síly. Důležité je to nevzdávat a zkusit si najít každodenní ostrůvek v moři našich povinností. Prostě objevit nějaký rituál, který vám bude pomáhat s dobitím energie tou nejpříjemnější cestou. Cest je jistě mnoho.

Náš tip? Síla dechu nebo otužování

Některé trendy jsou pomíjivé, jiné s námi mohou zůstat jako věrní pomocníci. Jedním z takových trendů, který se při pravidelnosti může pozitivně projevit i na vašem elánu, je otužování. A nemusíte se hned potápět do zamrzlého jezera (to se navíc doporučuje jen s odborníkem, který vás otužováním krok za krokem odborně provede). Na nakopnutí organismu a k jeho celkovému posílení postačí zařazení každodenních ledových sprch. Ty se blahodárně projeví na vaší vitalitě, dodají vám energii a jsou skvělé i na zpevnění těla. Ideální je začít postupně a s přibývajícími zkušenostmi pozvolna pokračovat. S řádným vedením se můžete pomalu propracovat i k otužování venku. Osvojte si správné rituály, které se vám odmění přílivem nové energie.

Jako výtečný doplněk k otužování i jako samostatná disciplína fungují také dechová cvičení. Není totiž náhodou, že právě jim věnuje velkou část svého učení i Wim Hof neboli „ledový muž“, který je jedním z velkých popularizátorů otužování a vypracoval také precizní metodu, jak se díky pobytům v chladu zocelit a posílit. A vězte, že Wimovi rozhodně nechybí ani elán, ani energie! 

A jak doplnit energii kdykoli během dne? I tuhle otázku jsme si kladli při vývoji našich funkčních bylinných směsí Ahmad Tea. A našli jsme řešení – funkční čaj, který jsme pojmenovali jednoduše ENERGY. Zkuste vyměnit oblíbenou sladkost nebo slazené nápoje za více fit variantu – za skvělý bylinný čaj.


Citronová tráva, maté a guarana pro podporu elánu

Základem čajové směsi ENERGY je fantasticky vonící voňatka citronová v kombinaci s grapefruitem a skořicí. Tyto pečlivě vybrané ingredience dodávají bylinné směsi typickou chuť, která vás pohladí a povzbudí svojí čerstvostí s kapkou kořeněnosti.

Celým dnem vám pomůže proplout i díky přídavku guaranového prášku, který je namletý ze semen amazonských bobulí. Guarana dodává směsi slabě dřevitou a ovocnou chuť a také přirozenou dávku kofeinu. Kofein je též přirozeně obsažen v infuzi listů z cesmíny ostrolisté neboli maté. Jde o oblíbený povzbuzující čaj z Jižní Ameriky. Pro ještě lepší účinek jsme přidali do směsi také vitamin B6, který napomáhá ke snižování únavy.

Vaše každodenní rituály si zaslouží ten správný čaj. Čaj, který vám dodá energii a stane se plnohodnotnou součástí vašeho zdravého životního stylu.
 

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat