Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Domácí peeling s čajem

O tom, že je čaj skvělým pomocníkem nejen pro pitný režim, ale že se uplatní i v kosmetice, jistě již víte. Ukážeme vám jednoduchý recept, jak vyrobit domácí tělový peeling bez chemie, barviv a konzervantů. Čistě přírodně za pomoci našeho sypaného zeleného čaje, který je skvělý jak na pití, tak i právě do kosmetických procedur. 

foto alt

Co na výrobu budete potřebovat:

1 lžíci zeleného čaje;
10 lžic třtinového cukru;
pár kapek vonného oleje (např. levandulový);
1-2 lžíce kokosového oleje.

Můžete navíc přidat pár kapek mandlového nebo jojobového oleje.

 

Postup:
Smíchejte suché ingredience, tedy cukr a čaj. Poté zakápněte vonnou esencí a pár kapkami jojobového nebo mandlového oleje. Přidejte kokosový olej a vše důkladně promíchejte do vláčné cukrové pasty. Tu naplňte nejlépe do skleněné dózy. A to je vše. Jednoduché, že? Teď už se jen naložte do vany a užijte si svůj beauty rituál.

 

 

Proč vůbec naše tělo potřebuje obrušovat? Naše pokožka se přirozeně ze dne na den obnovuje a ne vždy se stíhá stará, tedy nejsvrchnější vrstva kůže sama odlupovat a je potřeba jí pomoci, aby mohla být opět vláčná a díky hydratačním mlékům a tělovým krémům i vyživená. Peeling usnadňuje výměnu staré pokožky za novou a pomáhá tak při její obnově. Přes suchou vrstvu kůže ji nemůžete tak dobře vyživit, proto by měl peeling být vaším pravidelným rituálem, třeba po sprše, kdy je pokožka změklá a obrušování tedy co nejjemnější. 

 

Jak peeling používat?

Cukrovou pastu nanášejte krouživými pohyby a jemně masírujte pokožku těla. Vždy na změklou kůži po sprše nebo vaně. Nikdy ne na suchou, to by mohlo způsobit naopak její podráždění a drobná poranění. Zaměřte se na suché partie, které to nejvíce potřebují. Peeling nechte na pokožce chvíli působit, bude hebká a vláčná. Krystalky cukru společně s čajem poté opláchněte teplou vodou. Pokožku promasírujte a usušte ručníkem a nezapomeňte na vyživující tělové mléko nebo krém, který v kůži uzamkne hydrataci. Díky pravidelnému obrušování bude vaše kůže stále krásná, vláčná, na dotek jemná a vyživená bez viditelných šupinek. Dopřejte si doma svoje pravidelné lázně a nezapomínejte na sebe. :) 
 

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat