Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Domácí čajový rituál krásy: pleťové masky

Napadlo vás někdy, že čaj nemusíte jenom pít? Benefity tak skvělé a všestranné rostliny, jakou je čaj, můžete okusit na vlastní kůži – doslova!
Ze sáčků zeleného čaje lze totiž kromě lahodného nápoje vykouzlit ještě funkční pleťovou masku! Je to velmi snadné a dostupné a vše, co potřebujete, najdete doma v kuchyni.

 

foto alt

Pleťová maska i domácí scrub

S kvalitním zeleným čajem v sáčku lze i v domácích podmínkách vykouzlit nečekaný wellness jako ze salonu krásy. A chvilku domácího relaxu a sebepéče si opravdu každý z nás teď rozhodně zaslouží.

Jak na to? Ukážeme si dva typy masky, jedna poslouží také jako funkční scrub – tedy kosmetický přípravek sloužící k lehké exfoliaci, kdy se pleť efektivně zbavuje nečistot a odumřelých kožních buněk, a druhá vaši pleť dokonale rozzáří. Levně, efektivně, a dokonce s využitím již použitého čajového pytlíčku! 

 

Proč zelený čaj?

Kvalitní zelený čaj je zdroj mnoha pro organismus prospěšných látek. Patří mezi ně například antioxidanty, které chrání buňky před oxidačním stresem, jehož příčinami mohou být například znečištěné prostředí, sluneční záření, kouření, stresující životní styl apod. Tyto oxidativní stresy pak vedou k předčasnému stárnutí buněk, které se viditelně může projevit třeba právě na naší pleti.

 


Čisticí scrub z čajového sáčku

Sáhněte po svém oblíbeném zeleném čaji Ahmad Tea, připravte si vodu a šálek. Čaj zalijte a nechte dle instrukcí na krabičce vyluhovat. Vyndejte sáček, ale pozor! Nevyhazovat!

Zatímco si budete vychutnávat zelený čaj plnými doušky, sáček s čajem rozstřihněte a plastovou lžičkou nebo špachtličkou přemístěte obsah do misky. Přidejte jednu polévkovou lžíci medu a směs zamíchejte. Poté špachtličkou nebo plochým štětcem rovnoměrně naneste na vyčištěný obličej. Postupujte stejně, jako byste si aplikovali pleťovou masku, ovšem jakmile celou směs nanesete, začněte pomalými krouživými pohyby čajový scrub na obličeji masírovat. Nechte pak deset minut působit a scrub smyjte vlažnou vodou nebo setřete kosmetickým navlhčeným ručníčkem na obličej.

Pleť je vyčištěná, zářivá a připravená na další kroky vaší běžné kosmetické rutiny. 

TIP:
Pro lepší exfoliační účinek můžete použít zcela nový čajový sáček a k čaji, který z něj získáte, přisypat jemně namletá jádra ze dvou vlašských ořechů. Směs lze použít také na jemnou exfoliaci rtů.

 


Výživná maska z čajového sáčku

Tato maska vám projasní den a rozjasní pleť!

Připravte si jeden nový čajový sáček zeleného čaje Ahmad Tea, rozstřihněte a nasypejte jeho obsah do hmoždíře a nadrťte najemno. Přidejte půl čajové lžičky prášku do pečiva – soda bikarbona má rozjasňující účinky – a vše doplňte jednou vrchovatou lžící medu – ten je totiž přirozeně antibakteriální. Vše dokonale zamíchejte a masku rovnoměrně naneste na obličej. Nechte působit 10 minut a opláchněte vlažnou vodou. Vaše pleť by měla být čistá, rozzářená a připravená na vaši obvyklou pleťovou rutinu.


TIP:
Před nanesením masky na obličej nejdříve vyzkoušejte masku nanést a nechat pět minut na předloktí. Zjistíte tak, zda je vaše pokožka s maskou v souladu a nebude na některou ze složek reagovat podrážděním.

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat