Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Lososové těstoviny s cejlonským čajem

Věřili byste, že čaj je možné použít i k přípravě hlavního chodu? Zkuste náš recept a uvidíte, jak vybrané čajové lístky dokáží pokrmu dodat nový rozměr.

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Ingredience

½ balení
kvalitních špaget
200g
filet z lososa bez kůže
1 kelímek
smetany na vaření
hrst
strouhaného parmazánu
2
menší cibule
hrst
petržele
1
stroužek česneku
hrst
sušených rajčat v oleji
olivový olej na smažení
ceylonský čaj

Jako první uvařte špagety ve slané vodě tak, aby byly al dente. Zatímco se těstoviny vaří, ohřejte v mikrovlnné troubě nebo na plotýnce smetanu, ale jen tak, aby se nezačala vařit, nasypte do ní 1 lžíci cejlonského černého čaje a nechte louhovat.

 

Poté si připravte domácí petrželové pesto. V mixéru nasekejte petrželku s prolisovaným stroužkem česneku a parmazánem na voňavé bylinkové pesto. Promíchejte s olivovým olejem a schovejte do ledničky. Později na něj přijde řada.

 

Oloupejte a pokrájejte cibuli nadrobno, smažte na rozpáleném oleji. Jakmile cibule zesklovatí, přisypte pokrájená sušená rajčata a nechte je rozvonět.

 

Přilijte vylouhovanou a scezenou smetanu, do které mezitím pronikla jemná vůně a chuť čajových lístků.
 

Ztlumte plamen a pozvolna zahřívejte, poté přisypte pokrájené kousky lososa. Promíchejte, zahřejte tak, aby se losos uvařil, poté přidejte scezené a okapané těstoviny, několik lžic domácího pesta a opět promíchejte. Těstoviny můžete rovnou servírovat. Vsadíme se, že sklidí velký úspěch.

Jednoduchý recept, který je hotový během chvilky a je skvělý jako rychlý oběd nebo večeře. 
 

Sdílet recept

Štítky receptu

Mohlo by vás zajímat