Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

3 tipy na osvěžující ledové čaje

Letní dny na sebe nenechají čekat, osvěžte se lahodným vychlazeným čajem. Naše ledové čaje jsou vychlazené hned, louhují se totiž ve studené vodě. Jsou z kvalitních čajových lístků a neobsahují cukr, takže si ho můžou dopřát i ti, co si hlídají příjem cukru. Jestli vám v horkých dnech obyčejná voda nejede, tohle bude pravá volba, jak doplnit denní příjem tekutin.

Ledové čaje jsou dobré samy o sobě, ale pokud je budete chtít něčím vylepšit, máme pro vás hned 3 tipy, s čím je můžete namixovat.
 

foto alt

Osvěžující meloun

Pokrájejte kousky žlutého melounu, přidejte kolečka oloupaného kiwi a pokud budete mít po ruce, tak i čerstvé nebo rozmražené Aloe vera, které je blahodárné pro celé tělo. Dodá potřebnou dávku hydratace a vitamínů. Tenhle mix nejlépe vynikne v kombinaci s peach&passion fruit ledovým čajem.

Šťavnaté borůvky

Borůvky obsahují velké množství antioxidantů, působí pozitivně na činnost mozku, jsou antibakteriální, pomáhají odbourávat stres a jsou dobré na zvýšení imunity. Dopřejte si je tedy častěji, třeba ve formě nápoje nebo jen tak na chuť. Větší množství prospěšných látek obsahují lesní borůvky, jak čerstvé, tak i mražené. Mražené stačí zalít vodou, poslouží místo ledových kostek, přidejte lístky máty a vychutnejte si ovocný ice tea bez přidaného cukru, jen s přírodní chutí.

Citrus mix s rakytníkem

Pokrájejte plátky citronů, limetky a grepu nejlépe v BIO kvalitě a přidejte léčivý rakytník a společně nechte louhovat se sáčkem citrusového čaje. Svěží mix s jemně nahořklou chutí pro ty, co nemusí sladké. Rakytník v sobě ukrývá spoustu pozitivních účinků. Posiluje imunitu díky vysokému obsahu vitamínu C, je dobrý pro cévy, pomáhá při dýchacích potížích a působí detoxikačně. Ideální do pitného režimu. 

 

Co s ovocem a bylinkami po vypití ledového čaje? Dopřejte si je jako sladkou tečku nakonec, nebo přidejte např do smoothie, či do jogurtu. Citrusové plátky můžete nechat louhovat opakovaně. 


 

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat