Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Jak na netradičně zabalené dárky: Vánoce trochu jinak s Ahmad Tea

Ať už vás dojme pouhý pohled na vánoční strom nebo jsou pro vás Vánoce svátky konzumu a spěchu, pravděpodobně jen malé procento z nás se tomuto období zvládá zcela vyhnout. Vánoce jsou obdobím oslav, radosti i nostalgie; přesto si stěžujeme na stín stresu z nevypraných záclon, naplánovaných návštěv, nenapečeného cukroví a nezabalených dárků. Vánoce 2020 ovšem předznamenávají tempo o poznání klidnější. Nákupní centra pravděpodobně zaměníme za poštovního kurýra a možná si konečně najdeme čas na advent strávený u pohádek. 

 

foto alt

A tak se i z obyčejného balení dárků může stát zážitek; jak pro vás, tak pro obdarovaného. Ne vždy totiž platí pravidlo nesuď knihu podle obalu – nevšedně zabaleným dárkem dáváte najevo svůj zájem a péči. Univerzální dárkové taštičky odložte na příští rok a ponořte se do variací balicích papírů, stuh a mašlí.

Jak na dokonale zabalený dárek
 
Připravte si kvalitní, ostré nůžky a pro ušetření času raději lepicí pásku s odvíječem. 

    Pracujte s typickými vánočními rostlinami

Pro přírodní formu balení využijte smrkových větviček, cesmíny, jmelí nebo borovice. Stačí je jednoduše vložit dovnitř uzlu smyčky, případně jen volně položit pod jmenovku. Barvu papíru je vhodné volit v odstínech tlumeně šedé, stříbrné, teple béžové a hnědé. Dárek je možné zavázat pomocí přírodního lýka, provázku nebo tenké vlny. Pro zvlášť činorodé je možné zrecyklovat staré záclony a nastříhat je na menší kusy látek – ty vytvoří romantickou a zároveň ekologickou vázací stuhu. 

 

•    Patchworkový papír

Pokud byste přeci jen chtěli co nejvíce ulevit lesům, vytvořte si tzv. patchworkový papír. K tomu budete potřebovat větší základový papír, který jednoduše využijete pro polepení tím, co dům dá: vyhrát si můžete s alobalem, pečícím papírem, barevnými čtvrtkami, krepovým papírem, jakýmkoliv ozdobným motivem vystřiženým z časopisů, novin apod. Volné plochy můžete pokreslit, pomalovat nebo polepit a posypat třpytkami, skořicí, hřebíčkem nebo kurkumou (ale pozor, opravdu silně barví). 

 

•    Zapojte děti

Další kreativní variantou je i tvorba vlastního balicího papíru. Budete potřebovat arch klasického hnědého papíru a výtvarné potřeby. Postup je velmi jednoduchý: vyberte cca pět vánočních nebo zimních motivů, které se za sebou budou ve stejném pořadí opakovat. Může to být vánoční strom, motiv betlémské hvězdy, palčáky, zkrátka cokoliv, co nevyžaduje příliš komplikovanou kresbu. A malý bonus navíc: čím větší arch, tím déle zabavené děti.

 

•    Sáhněte po klasice s překvapením 

Kombinace zlaté barvy s karmínově červenou nebo červené se sněhově bílou, tmavé odstíny zelené nebo zářivě stříbrné: při balení s těmito tradičně vánočními barvami nemůžete šlápnout vedle. Tuto klasiku můžete ozvláštnit malou pozorností: zavěšené perníčkové iniciály mohou obdarovanému vydržet celý rok, a navíc si své vánoční překvapení pod stromečkem neomylně pozná.

 


 

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat