Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Ledové osvěžení s Ahmad Tea

Když teploty stoupají a energie dochází, hledáte něco, co vás příjemně osvěží a nakopne. Máme pro vás jeden fresh tip. Pokud nemáte chuť na obyčejnou vodu, ale zároveň chcete dodržet pitný režim, možná by vám mohl přijít vhod náš ledový čaj Cold Brew.

foto alt

Ledové osvěžení s čaji Ahmad Tea

Když teploty stoupají a energie dochází, hledáte něco, co vás příjemně osvěží a nakopne. Máme pro vás jeden fresh tip. Pokud nemáte chuť na obyčejnou vodu, ale zároveň chcete dodržet pitný režim, možná by vám mohl přijít vhod náš ledový čaj Cold Brew.

Oproti kupovaným lahvičkám tzv. ice tea obsahuje skutečné lístky černého čaje, nikoliv jen pouhá 2 %, jak je tomu běžně zvykem. Navíc si ho můžete dochutit podle svého, jak ho máte nejraději, a není slazený. Proto si ho můžete dopřát i tehdy, pokud si hlídáte jídelníček a příjem sacharidů. Jak si ho tedy vychutnáte, je úplně na vás.

Jak Cold Brew připravit?

Je to opravdu jednoduché. Jeden sáček vystačí až na 400 ml nápoje. Stačí zalít studenou nebo ledovou vodou a nechat 5 minut louhovat. To je vše. A pokud chcete tipy, jaké příchutě doma vyzkoušet, mrkněte na naši receptovou inspiraci.

Naše oblíbené příchutě

Máme pro vás dva oblíbené tipy, které můžete vyzkoušet doma. Stačí vám pár ingrediencí
a máte hotové skvělé osvěžení během pár minut.

Citrusový Cold Brew

Tuto příchuť milují snad všichni. Potřebujete jen limetku, citron, lístky máty, pár kostek ledu
a našeho ledového Anglána. Nic složitého. Citrusy můžete nakrájet na kolečka a přihodit rovnou do nápoje, nebo ještě lépe vymačkat jejich šťávu přímo do čaje. Přidejte kostky ledu a je hotovo. Dosladit lze podle chuti cukrem, medem, třtinovým cukrem, stévií nebo jakýmkoliv sladkým sirupem.

A pokud tomu chcete dodat trochu říz, existuje i alkoholická verze ve stylu mojita. Lístky máty zasypte hnědým třtinovým cukrem, rozmělněte v hmoždíři, zalijte bílým rumem, doplňte ledovou tříští a dolijte ledovým čajem. Jakou verzi zvolíte, necháme na vás. Jen pijte s rozumem. :)

Jahodová láska

Milujete jahody? A co v kombinaci s bazalkou a granátovým jablkem? To je náš ledový tip, který musíte určitě ochutnat. Na velký džbánek budete potřebovat hrst jahod, jedno granátové jablko, pár lístků máty, kostky ledu a alespoň dva sáčky ledového Anglána. Nám tato kombinace chutnala s příchutí broskví a passion fruit.

Z granátového jablíčka oddělte sladká zrníčka, jahody omyjte, očistěte od stopek, dejte do mixéru, přidejte lístky máty a zalijte ledovým čajem. Mixujte do jemna. Pokud nemáte rádi zrníčka v granátovém jablku, směs ještě před rozléváním propasírujte přes sítko. Nápoj poté přelijte do připraveného džbánku a přidejte kostky ledu nebo ledovou tříšť. Při rozlévání do sklenic můžete ledový čaj dozdobit celými jahodami a několika lístky máty. Toto osvěžení si zamilujete!

Kde si čaj vychutnat?

Kdykoliv máte žízeň nebo potřebujete osvěžit. Černý ledový čaj vás skvěle nakopne v práci, když potřebujete něčím povzbudit a soustředit se na pracovní úkoly. A při vysedávání na zahradě s knížkou, to je teprve ta pravá pohoda. Stejně tak venku u vody nebo na pikniku.

A tip, jak ho uchovat ledový i venku? Použijte termosku a klidně do čaje přihoďte ještě pár kostek ledu, než vyrazíte z domova. Udrží ho to dlouho chlazený. Pro ještě delší efekt zabalte termosku do mokrého ručníku. Uvidíte, že si ho vychutnáte svěží, jako byste ho doma právě vyndali z lednice.

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat