Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Udělejte si doma pečený čaj

Podzim je tady a s ním i chladná rána a večery. Udělejte si proto doma pohodu, ať nemusíte ven do sychravého počasí. Nazujte teplé ponožky, zachumlejte se do deky a uvařte si horký šálek svého oblíbeného Ahmad čaje a relaxujte u knížky nebo dobrého filmu. A pokud máte chuť si čaj něčím osladit, sáhněte místo cukru nebo medu po naší vychytávce. Zkuste si do hrníčku přidat lžičku pečeného čaje. Máme pro vás totiž jednoduchý tip, jak si doma takový čaj připravit během chvilky. Je to hračka, uvidíte. :)

foto alt

Co na něj budete potřebovat?

Stačí vám české sezónní ovoce, jako jsou jablíčka nebo zralé hrušky. Využít můžete i právě červené šípky, které jsou plné vitamínu C a pomáhají zvýšit imunitu. Přidejte citronovou šťávu a koření. Skvělá kombinace je se skořicí, hřebíčkem a badyánem, která krásně voní po podzimu. Pokud budete chtít, přidejte do směsi podle sebe i sušené rozinky, borůvky nebo jiné druhy sušeného ovoce. Na škodu není ani kapka voňavého rumu, či extraktu z vanilky. Ovoce sladit nemusíte, pokud nechcete. Po upečení je sladké až až. Že už se vám na něj sbíhají chutě? Ještě chvilku vydržte…

Samotná příprava je rychlá a jednoduchá. Jablíčka i hrušky zbavte jádřince a pokrájejte na stejně velké kousky. Zakápněte citronovou šťávou, přidejte šípky, pár kapek extraktu nebo rumu a hrst koření. Směs jemně promíchejte a přendejte do zapékací misky, kterou přikryjte víkem či alobalem, aby při pečení neunikala šťáva. Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů přikryté 10 minut. Poté pečte ještě cca 10 minut odkryté a máte hotovo.

Pečený čaj přendejte do skleněných uzavíratelných sklenic a uchovávejte v lednici. Chutná skvěle samotný jen zalitý horkou vodou. Lžiček si do hrníčku dejte podle chuti. Nebo právě k doslazení svého oblíbeného Ahmad čaje. Po vypití šálku si můžete dopřát sladkou odměnu na konci. Pečená jablíčka a hrušky jsou moc dobrá. A proto si raději udělejte větší zásobu. :) Na podzim vám přijde extra vhod. A až to bude aktuální, vzpomeňte si na tenhle náš recept jako tip na vlastnoruční dárek, který můžete blízkým nebo rodině zabalit.

 

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat