Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Barvení vajíček s Ahmad Tea

Věděli jste, že čaj se dá použít i na domácí barvení? Zkuste si s námi jednoduše ozdobit velikonoční vajíčka. Kreativně a přírodně bez chemických barev, která by zatěžovala životní prostředí. Je to jednoduché a bude to bavit vás i vaše malé pomocníky.

foto alt

Co budete potřebovat?

  • celá bílá vajíčka
  • 5 sáčků černého čaje (Earl grey, English Tea, Eanglish Breakfast)
  • tenké tělové punčochy
  • provázek na upevnění
  • lístky ze stromů, bylinek nebo květin

 

Postup:

1. Bílá vajíčka omyjte pod teplou vodou a následně octem, abyste smyli nečistoty a značení.
2. Usušte je a vyberte si přírodní motiv, který na vajíčko přitisknete a vložte opatrně do punčochy, kterou na jednom konci pevně uvážete.
3. Punčochu i s vajíčkem několikrát obtočte, aby byla kolem vajíčka pevně obtažená a zajistěte provázkem i na druhém konci.

 

 

4. Připravte si hrnec s vodou a dejte ji vařit, jakmile začne vřít, vložte do ní sáčky černého čaje i vajíčka a vařte natvrdo cca 10 minut, aby se celá obarvila.

 

 

Tip:

Dodejte vajíčkům barevný nádech za pomocí dalších přírodních surovin. Když k čaji přidáte lžíci kurkumy, získají žlutou barvu. Pokud čaj doplníte o slupky červené cibule, nebo plátky řepy, budou hezky do červena.

 

5. Vařená vajíčka nechte venku vychladnout a poté je rozbalte, opláchněte studenou vodou a usušte. Budou vypadat krásně jako jarní dekorace na stole. Pokud je budete uchovávat v lednici při teplotě max. do 10 stupňů, vydrží vám čerstvá až 10 dnů.

 

 

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat