Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Jak být fit a najít ten správný balanc?

Snažíte se zformovat postavu? Nebo si udržet ideální rovnováhu životního stylu, který bude zdravý a udržitelný při zaměstnání a dalších povinnostech? Nebuďte na sebe přísní a zkuste si najít pravidelný denní rituál, který vám pomůže zůstat fit a u kterého zároveň tak trošku „vypnete“ hlavu a zrelaxujete se, aniž byste na sebe nechali působit další stres.

foto alt

Jóga, běh i procházky – pro zdravé tělo i uvolnění mysli

Jóga je skvělé cvičení, protože vnímá tělo v jeho komplexní celistvosti a neopomíjí ani naši mysl. Existuje mnoho typů jógy, mezi kterými určitě najdete právě ten, který bude nejvíce sedět vašim potřebám a časovým možnostem. Ideální bude dobrý poměr tělesné aktivity a relaxace. Skvělá jsou totiž také relaxační cvičení, která vám pomůžou s dechem a celkovým zklidněním nervového systému. Jóga je také bezva díky tomu, že nepotřebujete žádné extra vybavení kromě podložky a pohodlného oblečení na domácí cvičení.

Ať už máte v rámci dne chvilku sami pro sebe ráno, večer, nebo jindy během dne, zkuste právě do této mezírky vměstnat běhání nebo procházku. Důležitá je pravidelnost a není třeba být rovnou maratonec, uvidíte, že právě díky pravidelnosti se vaše výkony pomalu zlepší. Běh i aktivní chůzi spojuje jedna velká výhoda – strávíte nějakou tu chvilku venku. Kombinace pohybu a outdooru je prospěšná. Obzvlášť když svítí slunce a můžeme při chvilce sportu kromě čerstvého vzduchu vstřebat i blahodárný vitamin D.

Jóga, běh i pravidelné procházky dokážou nejen udržet v kondici, ale jako jakákoli fyzická aktivita můžou být ideálním pomocníkem, pokud například trpíte nespavostí.

 

Pitný režim je základ

Rovnováha musí být, a platí to i pro náš příjem a výdej tekutin, proto bychom měli pít pravidelně, a hlavně ještě předtím, než začneme cítit žízeň. Nepravidelný a nízký příjem tekutin může vést například k únavě, bolestem hlavy a podobně. Dobré je přijímat tekutiny po celý den, pít hodně vody a nekalorické nápoje, ideální jsou také bylinné čaje a směsi. Optimální doporučení je vypít za den 2–3 litry tekutin, přesněji je pak lepší se orientovat podle tělesné váhy: 350 ml na každých 10 kg. Vyšší příjem je dobré udržovat při těžší fyzické práci, sportování nebo ve velkém horku.

Nezanedbatelnou roli tu hraje i náš jídelníček – pokud pravidelně jíme čerstvé ovoce a zeleninu, může být náš příjem tekutin nižší. A jak poznáte, že pijete málo? Když má naše moč příliš tmavé zbarvení, je to signál, že bychom měli pít více.

 

Bylinná směs pro váš fit životní styl

Právě na jógu a celkový balanc při každodenních povinnostech v kombinaci s formováním postavy jsme mysleli, když jsme vyvíjeli Ahmad Tea SLIM z naší řady funkčních čajů. Jedinečný a osvěžující čaj, který kombinuje hned několik bylinných složek, jež dokážou zdravě nakopnout váš metabolismus.

Základem pro tuto osvěžující směs, která vyniká plnou, stimulující chutí, je prvotřídní zelený čaj. Zelený čaj podporuje mozkovou činnost, pomáhá se soustředěním, ale také usnadňuje spalování tuků a zvyšuje výkonnost při fyzických aktivitách, navíc je skvělým antioxidantem.

Nechybí osvěžující máta, jihoamerické maté, které přírodní cestou povzbudí organismus, meduňka, kopřiva a japonská matcha, kterou si ve směsi zamilujete pro její čistou, sladkou chuť.

Výjimečnost a funkčnost směsi dodává ještě přidaný zinek, který napomáhá zdravému metabolismu uhlohydrátů. Jde o skvělou alternativu ke slazeným nápojům a je ideálním krokem na cestě ke snižování váhy.

 

Pokud stále ještě hledáte ten správný rituál na cestě za fit tělem a zdravou myslí, zkuste pohyb a nepodceňte u toho pitný režim. Uvidíte, že s naší bylinnou směsí vám cvičení i každodenní povinnosti půjdou snáze od ruky.

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat