Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Krása a zdraví – šest tipů, jak využít čajové sáčky

Věděli jste, že použitý čajový sáček je dostupný a zároveň velmi účinný kosmetický i zdravotní pomocník? Vylouhováním čaj neztrácí své účinné látky, a tak jej můžete využít hned několika dalšími způsoby. Inspirujte se našimi tipy pro krásu a fyzickou vitalitu.

foto alt

Zklidněte pokožku nohou

Vaše nohy po celodenní zátěži jistě ocení speciální péči. Připravte si v menší nádobě čajovou lázeň, která nejen zklidní pokožku a uleví chodidlům, ale zároveň je zbaví zápachu a pomůže i snáze odstranit zrohovatělou kůži. Na jeden horké litr vody budete potřebovat pět sáčků čaje, které necháte přibližně patnáct minut louhovat. Vodu nechte chvíli odstát, poté nohy zhruba půl hodiny máčejte. Na závěr můžete chodidla ošetřit také výživným krémem, zabalit do igelitu a nechat odpočívat v tlustých ponožkách až do rána. Budou se mít jako v bavlnce.

 

První pomoc při poranění

Čajové sáčky jsou doslova pomocníkem sbaleným na cesty. Díky svým regeneračním účinkům je můžete pohotově využít také jako obklad na podrážděnou pokožku po hmyzím štípnutí, slunečním popálení a na drobné odřeniny nebo vyrážku. Čaj pokožku zklidní, dezinfikuje a zároveň pomáhá urychlit vlastní hojení. Nejvhodnější je jitrocelový nebo heřmánkový čaj.

 

Zbavte se oparů na rtech

V lékárně i drogerii dnes najdete samozřejmě řadu produktů na nepříjemné opary, pokud ale nemáte žádný zrovna po ruce, zkuste právě čaj. Zelený i černý čaj obsahují kyselinu taninovou, která je přirozenou obranou proti virům. Vylouhované sáčky přikládejte pravidelně na několik minut na rty a průběžně je vyměňujte. 

 

Konec opuchlým víčkám

Trápí vás kruhy a otoky pod očima a nechcete stále vypadat jako po probděné noci? Vylouhované sáčky s heřmánkovým, popřípadě černým čajem vložte na pár minut do lednice nebo do mrazáku a následně přiložte alespoň na pět minut na oči. Tento rituál můžete klidně opakovat pravidelně třeba jako součást krátké meditace. Uleví se nejen vašim očím, ale i mysli.

 

Přirozeně lesklé vlasy

Jistě chcete mít pěknou bujnou kštici. Pokud máte tmavší vlasy, vyzkoušejte odvar z černého čaje. Po umytí běžným způsobem vlasy přelejte odvarem z pěti sáčků na litr vody, které zhruba čtvrt hodiny necháte louhovat. Plavovlásky naopak mohou vyzkoušet odvar z heřmánkového čaje. Uvidíte, že vaše vlasy budou vyživené, zdravější a lesklejší.

 

Pryč s akné

Akné je nepříjemné zánětlivé onemocnění, které jistě řadu z nás v životě potrápilo nebo trápí. Katechiny obsažené v zeleném čaji mají antibakteriální účinky, které přirozeně bojují proti bakteriím, které akné způsobují. Potírejte pravidelně dvakrát denně vylouhovaným sáčkem postiženou oblast a poté vždy pokožku opláchněte. Vrátí se vám nejen krásná a zdravá kůže bez nevzhledných pupínků, ale také sebevědomí.

Který z tipů vyzkoušíte, nebo už jste dokonce vyzkoušeli?

Vyberte si k tomu některého z pomocníků z naší nabídky – heřmánkový, černý nebo zelený čaj.
 

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat