Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Vlasová terapie pro zářivou barvu

Všichni známe tu velkou radost, když přijdeme z kadeřnictví s nádherně upravenými vlasy a čerstvou barvou jako z obrázku z Pinterestu. A naneštěstí i to velké zklamání po několika umytích, suché vlasy s matnou texturou, vysušené konečky v barvě neurčitého odstínu. Existuje ale způsob jak tomu předejít. Co byste řekli vlasové terapii, cenově dostupné pro každého? 

foto alt

Přírodní krása
Na světě neexistuje žena, která by netoužila po krásných a zdravých vlasech. Již od pradávna, kdy lidé žili ve větším souladu s přírodou, existovalo mnoho rituálů krásy a receptů, jak si udržet mladý vzhled pomocí záhadných bylin, elixírů a zábalů z přírodních ingrediencí.

Jak se lidstvo vyvíjelo, moderní dobu postupně ovládnul hlučný marketing a nesplněné sliby v podobě barevných lahviček. Z krásy se stal polotovar, který zaplnil regály drogerií.

Ovšem skutečným cílem péče o tělo a krásu není dosáhnout chvilkového wow efektu, který nám dodá hromádka kupovaných produktů. Je to běh na dlouhou trať, návrat k přírodním zdrojům a návrat k sobě. 

Objevte s vášní a zvědavostí tento nádherný svět a vytvořte si vlastní rituály krásy. 

 

Než začnete
Pravděpodobně vás překvapí ingredience, které se najednou objeví ve vaší koupelně. Budete si říkat, že spíš patří do kuchyně, ale nemějte obavy. Již brzy na ně nedáte dopustit! Navíc zjistíte, jak jednoduché to je.

Vybírejte vždy nejkvalitnější a nejčerstvější bio produkty. Pokud zrovna zkoušíte něco nového, dopřejte tomu čas na testování, než nad tím pozvednete obočí.

Vybrali jsme pro vás několik receptů, jak rozzářit barvu vlasů. Rozhodně stoji za to vyzkoušet!

Tyto skvělé přírodní ingredience hydratují, dodávají vitamíny a působí jako antioxidant. 

 

Něco pro tmavovlásky

Ingredience:
¼ hrnku kakaa
¼ hrnku černého vylouhovaného čaje
½ hrnku bílého jogurtu
1 čajová lžíce medu
1 čajová lžíce jablečného octu

Příprava a aplikace
Smíchejte ingredience, než vznikne pasta. Nanášejte masku na mokré a umyté vlasy. Nechte působit 30 minut a následně opláchněte.

 

Blondýnky ocení

Ingredience:

1 citron
1 neuvařená středně velká brambora
½ hrnku vylouhovaného vychlazeného heřmánkového čaje

Příprava a aplikace
Nastrouhejte bramboru a vymačkejte citron do misky a přidejte čaj. Maska se nanáší na mokré umyté vlasy. Po 30 minutách můžete masku opláchnout.

 

Dotek slunce pro zrzky
Ingredience:
3 středně velké mrkve
2 polévkové lžíce medu
3 polévkové lžíce bílého jogurtu
3 lžíce zeleného sypaného čaje

Příprava a aplikace
Rozmixujte mrkev a přidejte ostatní ingredience. Masku nanášejte na mokré, umyté vlasy a promasírujte kořínky. Nechte působit 2 minuty, následně opláchněte.

 

Pečujte o své tělo a dávejte mu to nejlepší. Ne snad proto, že s ním nejste spokojení, ale protože ho máte rádi.
 

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat