Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy
20 minut

Exotický tapiokový pudink

Skvělý osvěžující dezert, který je nejlepší podávat vychlazený z lednice. Chutná exoticky po kokosovém mléku a mangu. Neodolatelná kombinace, kterou si zamilujete. Příprava není nic složitého.

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

asdasdadadadad

Ingredience

1 malá miska
tapioky
Balení
kokosového mléka (500 ml)
1 zralé / měkké
mango
cukr, med, stévii či palmový nektar na doslazení dle chuti
mátu nebo ovoce na ozdobu

Postup přípravy:

Tapioku je potřeba namočit do vody, ideálně přes noc. Nejdřív ji propláchněte pod studenou vodou a pak ji namočte – jednoduše přidejte do hrnce 3x víc vody než tapioky. Jedna malá miska kuliček stačí asi na 6 porcí dezertu, tak tapioky nedávejte zbytečně moc, opravdu hodně nabude na objemu.

 

Druhý den ji ve stejné vodě povařte, až zesklovatí a bude skoro průhledná. Pak přilijte kokosové mléko a doslaďte podle chuti. Můžete přidat třeba med, stévii či palmový nektar nebo nesladit vůbec, pokud nechcete. Povařte směs cca 5 minut do zhoustnutí. Hrnec odstavte a pudink pak můžete rovnou rozdělovat do skleniček nebo misek. Zatímco pudink stydne, oloupejte a naporcujte mango, dejte do mixéru a ušlehejte na jemný krém. Ten navrstvěte do skleniček na tapioku a pak už jen dozdobte lístky máty či ovocem.

Sdílet recept

Štítky receptu

Mohlo by vás zajímat