039B5385-CEBB-40AF-9BCE-2A0627E058DB@1x60FDE61A-C0CB-455C-9465-ED449E243BA4@1x28C85190-EA32-4543-9AEE-D7751B1946B8@1xF1322DC5-617C-4BC2-A1E0-6E8F2F5AFD76@1x93823C16-7D1C-4A11-9A75-17C1ABBD011193823C16-7D1C-4A11-9A75-17C1ABBD0111ACDCDD59-66B3-4ADC-B9B1-DBA00A48F44F@1x
Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy
25 minut

Levandulové sušenky

Až je jednou ochutnáte, budete si to chtít možná brzy zopakovat. Ta specifická chuť levandule se špetkou citronu má prostě něco do sebe. A počkejte, až vám levandule provoní kuchyni nebo třeba celý byt.

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Ingredience

1 ks
žloutek
210 g
změklého másla
120 g
moučkového cukru
250 g
hladké mouky
3 lžíce
bramborového škrobu nebo 1 sáček kypřicího prášku
1 lžíce
sušeného nebo čerstvého květu levandule
kůru z 1 bio citronu a lžíci citronové šťávy
špetku soli

Postup přípravy:

Všechny suroviny smíchejte do jemného těsta. S levandulí to opravdu nepřehánějte, stačí jí do receptu jen trochu, protože její chuť je jinak dost výrazná. Pokud nechcete dávat do těsta přímo květy levandule, dají se nahradit pár kapkami levandulového extraktu. Těsto rozdělte na dvě poloviny, vyválejte do válečků o průměru 3 cm, zabalte do potravinářské fólie a dejte na chvíli chladit do lednice. Díky tomu vám pak půjde lépe krájet. Jakmile je těsto trochu ztuhlé, vezměte nůž, nakrájejte ho na kolečka silná cca 0,5 cm a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Udělejte mezi nimi rozestupy, těsto při pečení dost nabude a sušenky by se vám tak snadno spekly dohromady. Pečte je v předehřáté troubě na 170 °C cca 12–14 minut. A nespalte si jazyk, až je budete chtít horké ochutnat! :)

Sdílet recept

Štítky receptu

Mohlo by vás zajímat