Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

S Ahmad čajem v teple na horách

I když to na pořádnou bílou zimu ve městech moc nevypadá, sníh si můžete užít na 100 % v našich horách. A co je víc, než se probudit do bílého dne se sněhovou pokrývkou, zachumlaní pod dekou u rozpálených kamen, se snídaní do postele a velkým hrnkem hřejivého čaje…? Zima je krásné roční období a v teplém oblečení a teplým nápojem v termosce si ji můžete užít za jakýchkoliv teplot. Pojďte se s námi podívat na tipy, kam v zimě vyrazit a užít si bílou pokrývku, ať už se chystáte za sportem, nebo třeba jen za relaxem. 
 

foto alt

Krkonoše

Jedny z nejoblíbenějších českých hor vůbec, které žijí celoročně a už jen kvůli tomu výhledu ze Sněžky se sem vyplatí vyrazit. Nejznámější střediska najdete V Peci pod Sněžkou a ve Špindlerově mlýně. Obě místa mají dostatek útulných menších i větších hotelů a na výběr spoustu restaurací. Za nás můžeme doporučit např. ubytování v hotelu Olympia, s panoramatickou restaurací, kde si ráno můžete nad horkým šálkem čaje vychutnávat svou snídani a užívat si naprostou zimní pohodu. Hotel má hned naproti sjezdovku a pokud budete chtít relaxovat, k dispozici je i nově vybudovaná wellness zóna s bazénem, vířivkou a saunou s nádherným výhledem do okolní přírody. Ideální na prodloužený víkend pro dva. A až budete mít dost svařáku a kávy, zkuste si dát po wellnessu náš ovocný Roibos se skořicí, úplně vás naladí a hodí do pohody.
A kam zajít na večeři? Zkuste restauraci Lebeda ve Špindlu, skvěle tu vaří a mají příjemný interiér a obsluhu. 

 

Beskydy

Sice si trochu víc zajedete, ale Beskydy jsou láska na první pohled. Je tu spousta množství na vyžití a různorodá úroveň služeb od levných penzionů až po luxusní hotely pro náročnější. Největší lyžařské a turistické středisko najdete přímo v Čeladné. Doporučujeme ubytování, wellness a kuchyni v proslulém designovém hotelu Miura, nebo v novějším hotelovém resortu Cattalea, kde mají také výbornou kuchyni s restaurací se 360 stupňovým pohledem do okolí. Za wellnessem vyražte třeba do hotelu Ondrášův Dvůr, kde najdete jak sauny, zábaly, masáže, tak i vyhřívané venkovní sudy, ve kterých se tak příjemně relaxuje. Třeba jako tip na dámskou jízdu, co myslíte? A za večeří s kouzelným výhledem do restaurace SPA hotelu lanterna. Kam za výhledy? Jednoznačně na Lysou horu nebo Pustevny, sledujte dopředu počasí, ať víte, na co se máte připravit a do batohu určitě nezapomeňte termosku s horkým ideálně čajem, který vás udrží v kondici.Náš favorit je novinka černého čaje s příchutí vanilky, ten si zamilujete. Nahoře přijde vhod.

 

Jeseníky

Zabalte si za lyžovačkou do Ramzové, je tu hned několik udržovaných sjezdovek, takže si určitě přijdete na své. A pokud chcete zažít krásné výhledy na celé Jeseníky, vydejte se až na Praděd. Můžete si tu dopředu zarezervovat ubytování a probudit se tak do bílého rána. Na jídlo si skočte sem nebo kousek níže na Ovčárně, kde je hned několik hotelů a v každém se dobře najíte. Takové borůvkové knedlíky nemůžete po lyžovačce vynechat.. Na Praděd můžete i běžkami, je tu vyježděná stopa a u svařáku budete rychleji. Za zmínku určitě stojí i vrch Keprník a Šerák, který je poblíž a když se zadaří, je z nich malebný výhled. Za kompletním servisem s celou svou rodinou se vydejte do resortu Kopřivná v malé Morávce. Najdete tu moderně vybavenou sjezdovku i pro večerní lyžování navíc s panoramatickým barem na vrcholku, bobovou dráhu a školu lyžování, kde můžete zabavit děti, nebo wellness s termálním bazénem, kam se na chvíli můžou schovat zase dospělí a samozřejmě spoustu dalšího. Až vypustíte malé roubíře na svah, zabalte jim s sebou pro jistotu do termohrnku horký čaj, zkuste ten s příchutí banánů a karamelu. Ten si hned zamilují.

 

Šumava

Šumava je v létě jednou z nejnavštěvovanějších turistických lokalit, má ale svoje kouzlo i v zimě a pěší nebo běžkařskou turistiku za výhledy se vyplatí provozovat i v tomhle období. Bílá pokrývka krajinou, křupající blyštivý sníh pod nohama, svěží čerstvý vzduch a nespočet hospůdek a restaurací na každé stezce. To jsou lákadla, za kterými se vyplatí vyrazit třeba s partou kamarádů. Kam se vydat? Třeba na Prášily, Na Srní podél Rokytky, na Tříjezerní slať a Javoří pilu. Nebo na Modravu, Borovou Ladu a Kvildu. Stezky kolem šumavských jezer jako je Černé nebo Čertovo, Plešné nebo jezero Laka nevynechejte ani v zimě, zamrzlá vodní hladina má svoje kouzlo. Doporučujeme vyrazit hned po snídani, ať se stihnete vrátit za světla. Pro tu pravou zimní atmosféru si po ránu uvařte do konvičky naši novinku Winter Charm s jablky, skořicí, hřebíčkem a pomerančovou kůrou. 

Za sjezdovkami vyjeďte do lyžařského areálu Zadov. Zalyžujete si na Nových Hutích nebo Churáňově, kde mají rozhlednu v provozu i během zimy. A kde se ubytovat? Třeba v Penzionu Adamův dvůr s wellnessem, kavárnou i obchůdkem. Stejné vybavení nabízí i Nebespán v Kašperských Horách, kde výborně vaří. Nebo přímo v Orea resortu v Železné rudě, kde máte sjezdovky hned za rohem.

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat