Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Připravte svým dětem sváteční čajový punč

Punč je neodmyslitelnou součástí Vánoc podobně jako v Čechách tolik oblíbený svařák nebo grog. Zahřeje, navodí sváteční náladu a příjemně uvolní. Pokud máte větší děti, možná i ty vás občas tahají za kabát, když se procházíte městem po vánočních trzích, abyste jim dali aspoň trochu ucucnout. 
Co takhle připravit sváteční punč, který si budou moci skutečně vychutnat i ti nejmenší? Zkuste naši ovocnou variantu z poctivého dětského čaje Ahmad Tea s příchutí banánu s karamelem, bez kofeinu a jediné kapky alkoholu.

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Doba přípravy: 20 minut.

Ingredience

3 sáčky
dětského čaje, popřípadě jiného ovocného čaje bez barviv a aromat
1
pomeranč
1
jablko
500 ml
jablečné, lépe hroznové nebo rybízové šťávy či moštu (kvůli barvě)
1 PL
rozinek nebo brusinek omytých v horké vodě
2 PL
třtinového cukru nebo 3 PL medu
citronová šťáva na dochucení
Pro větší děti: 5 hřebíčků, 1 skořice, 2 hvězdičky badyánu

V hrnci přiveďte do varu džus, přidejte čaj a zalijte 1,5 litru vroucí vody. Poté přisypejte rozinky nebo brusinky. Vařte na mírném stupni, aby byla tekutina horká, ale ne vroucí.

Ovoce pořádně omyjte, nakrájejte na větší kousky (jablko i se slupkou) a dejte do hrnce. Přidejte cukr nebo med a povařte, dokud ovoce nezměkne. Poté volitelně dochuťte citronem.

 

 

U malých dětí dejte pozor na drobné kousky ovoce a před podáváním vyjměte raději i rozinky či brusinky, aby jim nezaskočily v krku. Odrostlejším dětem můžete do nápoje naopak přidat navíc koření, které s ovocem krátce povaříte a před podáváním vyjmete (dejte jen pozor, ať vyndáte skutečně vše). Na ozdobu můžete do nápoje nastrouhat také kůru z chemicky neošetřeného pomeranče.

 

Teď už si můžete sváteční atmosféru užívat skutečně všichni pohromadě. Přejeme vám krásný sváteční čas!

Sdílet recept

Štítky receptu

Mohlo by vás zajímat