Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Ahmad Tea získal ocenění Great Taste a Red Dot Award 2018

Ahmad Tea je světově uznávanou značkou, která za své produkty každoročně sklízí řadu ocenění. Mezi ty nejprestižnější patří cena Great Taste, kterou naše čaje získávají opakovaně. Z ocenění za design pak získala prestižní cenu Red Dot konvička Infusion, která z rituálu s čaji Ahmad Tea dělá jedinečný požitek. 
Great Taste Award se řadí mezi Oscary v kulinářském světě a nejvíce uznávané ceny na světě. Každoročně tuto cenu uděluje potravinám britská organizace Guild of Fine Food, a to výlučně na základě jejich jedinečné chuti. Letošní čtyřiadvacátý ročník byl pro Ahmad Tea průlomový. Cenu Great Taste Award 2018 totiž obdrželo hned pět našich čajů! 

foto alt

Ahmad Tea Darjeeling – sypaný a porcovaný čaj

Darjeelingu se přezdívá „šampaňské mezi čaji“. Není divu. Má totiž vskutku exkluzivní původ. Rostliny této speciální odrůdy je možné pěstovat pouze na jediném místě na světě – v Západním Bengálsku na samém severu Indie. Podnebí panující na strmých kopcích v podhůří Himalájí dává tomuto čaji nezaměnitelnou chuť a aroma. Ahmad Tea London Darjeeling pochází z prvních sběrů přímo na úpatí pohoří. Je charakteristický svou lehkou lahodně nasládlou muškátovou chutí a třpytivě zlatavou barvou. Už cítíte ten svěží horský vánek?
Ocenění získaly obě varianty pro milovníky sypaných i porcovaných čajů. Vychutnejte si i vy Ahmad Tea Darjeeling – sypaný čaj a čajové sáčky.

 

 

Ahmad Tea Mint Mystique – porcovaný zelený čaj

Zelený čaj ochucený špetkou pravé máty patří mezi favority mezi zelenými čaji Ahmad Tea. Delikátní chuť čajových lístků sbíraných v Číně společně s osvěžující, avšak velmi příjemnou jemnou mátovou příchutí je ideální kombinací, kterou si vychutnáte nejlépe po jídle, ale i během náročného pracovního dne, kdy potřebujete na pár minut vypnout a zrelaxovat. 
Hvězdičku za harmonii chutí, kterou vám vytvoří na jazyku, si náš Mint Mystique zelený čaj jistě zaslouží. Nechte se zlákat na (ne)jeden šálek.

Ahmad Tea Ceylon – sypaný černý čaj

Náš ceylonský čaj je poctou klenotu Indického oceánu – ostrovu Srí Lanka. Pochází ze směsi nejjemnějších čajů pěstovaných ve vysokohorských oblastech tohoto ostrova a delikátní chuť tohoto nápoje jasně zlatavé jantarové barvy vás pošimrá na patře. Ideálně si jej vychutnáte s mlékem na podporu jemnějších tónů jeho chuti, anebo naopak s plátkem citronu, který vás ihned přenese do jeho exotické domoviny. 
Přeneste se ve své fantazii alespoň na chvíli na daleký Ceylon a vyzkoušejte náš Ahmad Tea ceylonský čaj oceněný Great Taste Award 2018.

Ahmad Tea Special Blend – sypaný černý čaj

Tento speciální čaj s nádhernou tmavou, avšak lehce načervenalou barvou v sobě snoubí chuť čajových lístků ze Srí Lanky a Assamu s jemným nádechem bergamotového oleje. Díky tomu vytváří silnou chuť vhodnou ke snídani i jako osvěžující povzbuzení během celého dne.

Red Dot Award 2018 pro konvičku Infusion

Život je o maličkostech. I drobné detaily vám totiž mohou výrazně zpříjemnit a zintenzivnit prožívané pocity. Přesně tak jako porcelánová konvička Infusion, kterou jsme vybrali jako dokonalého společníka pro vaše každodenní čajové rituály a jež získala prestižní ocenění za design Red Dot Award 2018.
Za jejím minimalistickým designem stojí dánská značka Viva Scandinavia a návrháři Peng Lin a Nina Bruun Faerch-Jensen. Konvička byla navržena tak, aby umožnila co nejlépe uvolnit bohatou chuť vašeho oblíbeného čaje a zároveň co nejdéle udržela jeho svěžest a aroma při správné teplotě. Díky speciální hubici navíc umožní nalévání čaje bez ukapávání. 


Připravujte čaj s grácií. Konvičku Infusion naleznete v naší nabídce. 
 

 

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat