Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Slavíme 35 let naší lásky k čaji, pojďte slavit s námi!

„Nikdy bych neprodával čaj, který bych doma sám nepil.“ To jsou dnes již slova zakladatele a ředitele společnosti Ahmad Tea London pana Rahima Afshara, která se zrcadlí v naší filozofii napříč celou produkcí čaje – od pěstování přes selekci čajových lístků až po tvorbu čajových a bylinných směsí. 
 

foto alt

Sen s příchutí čaje 

Celý příběh čaje Ahmad Tea London se začal odvíjet přesně před 35 lety v anglickém Hampshiru. Právě zde se mladý obchodník s čajem Rahim Afshar rozhodl vybudovat svůj sen – dostat do celého světa ten nejdelikátnější čaj. Začal společně se svými bratry budovat obchodní síť s pěstiteli těch nejlepších čajových odrůd. Inspirovala jej k tomu rodinná historie obchodování s čajem, znalectví v míchání čajových směsí, moderní přístup k jeho balení a v neposlední řadě jeho velká láska k čaji. 

Svoji značku pak na počest svého otce pojmenoval právě po něm. Malý podnik se během desetiletí rozrostl v opravdové čajové království, které dnes doručuje na stůl milovníků čaje na 30 milionů šálků denně ve více než 80 zemích světa. Čajový sen pana Afshara si tak dnes může vychutnat každý, ať už žije ve velké metropoli, nebo ve vzdálené vesnici „na konci světa“. 

 

Tajemství tkví v pečlivém výběru 

V čem jsou čaje Ahmad Tea tak jedinečné, že se dokázaly prosadit ve světové konkurenci? Pan Afshar a jeho tým čajové směsi pečlivě vybírají a zkoušejí a nic neopustí testovací místnost, dokud se neshodnou na tom, že jde o perfektní a inspirativní čaj připravený oblažit všechny milovníky kvality. Klíčová je samozřejmě kvalita prvotních surovin a tradiční metoda ručního sběru lístků – pouze tak si totiž čaj uchová maximum ze svých kvalit. 

 

Jak oslavit čaj? Přece čajem! 
 
U příležitosti letošního výročí značky se pan Rahim Afshar rozhodl vytvořit unikátní neprodejnou limitovanou edici čaje, která dokonale odráží jeho celoživotní čajovou vášeň. Jak jinak oslavit čaj než lahodným čajem, že? 

Exkluzivní čajová směs obsahuje mix delikátních druhů černého čaje, které jsou skvěle propojeny výjimečným aroma z pomerančových květů. Právě ty jsou připomínkou jeho dětství: „Vzpomínám na ty bezstarostné letní dny, kdy jsem jako malý chlapec jezdil po zahradě na tříkolce a lehký vánek mě šimral ve vlasech. A právě tenhle vánek dokázal rozvlnit listy stromů a celou zahradou nesl lehkou vůni pomerančových květů. Byly to ty nejkrásnější dny a dodnes, kdykoli cítím vůni pomerančových květů, vrací mě to do dětství.“ 
Směs, která v názvu obsahuje anglické slůvko příslib, je tak nejen voňavým svědkem vzpomínek na dětství, ale také opravdovým slibem – že s Ahmad Tea London máte vždy zaručený kvalitní chuťový prožitek. 

 

Připijte si společně s Rahimem Afsharem oblíbeným čajem Ahmad Tea! 

Budeme rádi, když nám i v budoucnu zachováte přízeň! 

I díky vám jsme na trhu již 35 let, děkujeme! 
 

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat