Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Podzimní volnočasové snění s Ahmad Tea

Rána jsou chladnější, dny kratší a zdá se, že intenzivní pobyt v našich domovech nevyhnutelný. Nemusíme ale propadat tradičním podzimním chmurám – možností, jak si toto období zpříjemnit, je naštěstí mnoho. 
 

foto alt

Vidina teplých ponožek, jablečného koláče a večera stráveného u oblíbeného seriálu je pro mnoho z nás nejpříjemnější podzimní variantou. Přitom nám toto období nabízí pestrou paletu tvořivých činností, ze kterých se můžeme těšit celý rok.
Připravili jsme proto několik aktivit, se kterými budou dlouhé večery jistě ubíhat rychleji: a navíc potěší vás, i vaše nejbližší. 

 

Objevte kouzlo podzimní fotografie

Pro některé z nás představuje podzim nejoblíbenější období v roce. Může to být pro jeho zářivě teplé barvy nebo počasím podpořené příležitosti k nicnedělání; určitý romantický nádech mu zkrátka upřít nemůžeme.

Zkuste proto oprášit váš dávno zapomenutý fotoaparát a vydejte se (pro jistotu s teplým nápojem v termosce), do nejbližšího lesa či na louku.

Pozdní slunečné odpoledne nás totiž často obdaruje tlumeně zlatavým světlem, nesrovnatelným s jakýmkoliv instagramovým filtrem. Navíc máme příležitost k nekonečně odkládanému založení fotoalba; hmatatelné vzpomínky mají nepopiratelně větší kouzlo než nespočet fotografií v online prostoru. 

 

Vyšperkujte vaši domácnost

Kdo říká, že hloubkový úklid musí nutně připadat na jaro? Mnozí z nás si tím ušetří významnou část práce před Vánoci – z uklizené domácnosti se můžeme fyzicky těšit déle než na jaře, kdy si užíváme prvních teplých dnů.

Třešničkou na dortu je pak samotná podzimní dekorace bytu, u které nemusí trpět naše peněženka, stačí využít typicky podzimních plodin. Natrhané větvičky šípků či jeřabin mohou tvořit krásný podzimní věnec na domovních dveřích nebo jen tak ve váze zdobit kuchyňský stůl. (Nadto patří šípkový čaj mezi nejoblíbenější čaje – kromě skvělé chuti také pro jeho blahodárné antioxidační účinky.)  

Skvěle vypadají i vylisované javorové listy nebo ořechové skořápky, tradičně také žaludy a kaštany ve skleněné nádobě. Využít můžeme i dýní nebo vyvěsit LED světýlka v tlumených tónech. Nezapomeňte se také za odvedenou práci patřičně odměnit – funkční čaj Ahmad Tea s grapefruitem, guaranou a maté vám spolehlivě doplní energii! 

 

 Buďme spolu

Podzim je také obdobím řádících bacilů, viróz a oslabené imunity. Přestože se nám o poznání hůře opouštějí vyhřáté peřiny a křesla, neměli bychom zapomínat na naše nejbližší – o to více je pak třeba pečovat o naše zdraví a obranyschopnost.

Během večerního posezení s přáteli podpořte kolektivní imunitu citrónovým čajem se zázvorem a kurkumou, zahrajte si deskové hry nebo upečte jablečný štrůdl. A kdo ví, třeba vám kromě plnění těsta rádi pomohou s lepením fotografií do vašeho zbrusu nového alba. 

Jaký je váš nejoblíbenější podzimní čaj? Máte založené fotoalbum? Dejte nám vědět! 
 

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat