Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Voňavé cookies Earl Grey

Křehké máslové sušenky jsou klasika – ke svačině nebo k odpolednímu čaji jako dělané. Vyzkoušejte tradiční cookies dochucené špetkou pravého černého čaje, které nemusíte nechat dlouho uležet a vydrží vám v zásobě tak dlouho, dokud jejich jemné chuti dokážete odolávat.

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Doba přípravy: 10 minut příprava + doba tuhnutí + 15 minut pečení

Ingredience přibližně na 18-20 sušenek

Ingredience

150 g
hladké mouky
120 g
změklého másla
50 g
cukru
1
žloutek
2 KL
citronové kúry
1 sáček
čaje Ahmad Tea Earl Grey
špetka soli

V míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem. Poté přidejte žloutek. Prosejte do směsi mouku, čaj, citronovou kúru a špetku soli a rozmíchejte tak, aby v těstu nevznikly hrudky. Těsto by mělo mít kompaktní tvar.

Připravené těsto zabalte do potravinářské folie a dejte nejméně na 2 hodiny nebo nejlépe přes noc ztuhnout do lednice. 

 

Vychlazené těsto vyválejte do pravidelného válečku, který nakrájejte ostrým nožem na přibližně 0,5 centimetrů silné plátky. Můžete těsto také vyválet na tenkou placku a vykrajovátkem vyrobit požadované tvary. Buďte rychlí, protože těsto rychle měkne. Před pečením dejte ještě na přibližně 30 minut do chladu, změklé těsto by se jinak v troubě příliš roztékalo.

 

Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 °C po dobu 15 minut. Před podáváním nechte nejprve vychladnout a dejte pozor, ať sušenky nerozlámete. Jsou skutečně křehké. 

Chutnalo vám? Dejte vědět!

Sdílet recept

Štítky receptu

Koupit ingredience

Mohlo by vás zajímat